راهکارهای پیشگیری و درمان گرمازدگی
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: افزایش دما در استان که در برخی اوقات به بیش از ۵۰ درجه میرسد باعث گرما زدگی و حتی مرگ افراد میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، سید حسین موسوی اظهار داشت: باتوجه به اینکه دمای طبیعی بدن انسان ۳۶تا ۳۸درجه سانتیگراد است افزایش دما همراه با رطوبت بالا در استان سلامت افراد بخصوص کسانی که فعالیت بدنی در هوای آزاد دارند را تهدید میکند.
وی افزود: گرم شدن پوست، کاهش تعریق در کودکان با وجود گرمی بدن، قرمزی پوست، کاهش سطح هوشیاری، سرگیجه و کاهش هوشیاری، انقباضهای عضلانی، تهوع و استفراق و افزایش دمای بدن از علایم گرما زدگی است.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه عولم پزشکی بوشهر یادآور شد: کودکان، سالمندان، افراد با بیماری زمینهای شامل کلیوی، دیابتی، قلبی و زنان باردار گروههای آسیب پذیر و در معرض خطر بیشتر گرما زدگی هستند.
موسوی ادامه داد: انتقال فرد به جای خنک، درآوردن لباسهای اضافی، استفاده از کمپرس سرد در کشاله ران، زیر بغل و کنار گردن و استفاده از حوله مرطوب که در جهت وزش باد قرار گرفته باشد مهمترین راهکار برای مقابله با گرما زندگی و بهبود شرایط فرد گرما زده است.
وی همراه داشتن مایعات خنک را در فصل تابستان ضروری دانست و گفت: کسانی که دچار گرما زدگی میشوند یکی از توصیهها نوشیدن مایعات است، اما اگر بیماری دچار افت هوشیاری شد یا حالت تهوع و استفراق داشت نباید به وی مایعات داد.
موسوی گفت: در چنین مواقعی تنها کاری که تا رسیدن اورژانس باید انجام شود فرد گرما زده به پهلو خوابانده شود تا استفراق وارد ریه نشود و پوزیشن سر بیمار نیز حفظ شود تا راه تنفس باز باشد.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: استفاده از نوشیدنی کافئین دار از جمله چای و قهوه باعث حادتر شدن فرد گرما زده خواهد شد.